Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Story Manager özelliğimiz sayesinde uygulama içerisine, uygulama sahibi tarafınızdan berlilenecek sayıda story-banner aksiyonu oluşturulabilir.

Story-banner, uygulamada yönlendirilmiş story aksiyonu almanıza imkan sağlar.

Story-banner ile son kullanıcılar özellikler alanından oluşturulan story ikonuna tıklayarak uygulama sahibi tarafından eklenen hedef url’e yönlendirilir.

Bu sayfada:

Table of Contents

Image Added

Aksiyon Seçimi

Başlık alanına oluşturacağınız aksiyon için bir İsim girin. 

Durum seçin:

  • Aktif: hedeflenen aksiyon eklenmek istenen sayfada aktifleşir.

  • Pasif: hedeflenen aksiyon eklenmek istenen sayfada pasifleşir.

Uygulanacak Olan Sayfalar alanı gelen requestin hangi sayfada çalışıp çalışmıyacağına karar verir. Eğer bütün sayfalarda çalışması gerekiyorsa bu alana * (wildcard) konulabilir.

Dönüşüm Eylemi: Aksiyonun tetiklenmesi için kullanıcı tarafından yapılacak olan hangi eylemin seçileceği alandır.


Özellikler

Hikaye Şablonu içerisinden ikinci sırada olan Story-banner şablonu seçilir.

Şekil oluşturulacak story görselinin şeklinin belirlenmesi gereken alandır. Daire, kare ve yuvarlatılmış köşeler olmak üzere 3 farklı şekilde story görseli oluşturulabilir.

Gölge oluşturulanstory görselinin etrafına gölgelendirme yapılmak istenir ise “evet” seçilebilir.

Çerçeve oluşturulan story görselinin etrafında yer alacak çerçeve eklenmek istenirse bu alandan çerçevenin kalınlığı seçilir.

Çerçeve Rengi çerçeve eklenmesi durumunda çerçeve rengi renk paletinden seçilebilir veya verilmek istenen renk kodu bu alandan girilebilir.

Etiket Rengi story manager aksiyonu ekleyeceğiniz sayfada yer alacak olan story görselinin altındaki story başlık rengi renk paletinden seçilebilir veya verilmek istenen renk kodu bu alandan girilebilir.

Font Ailesi ile oluşturacağınız in app mesaj içerisinde yer alan tüm metinlerin fontunu seçebilirsiniz. Panelde tanımlı 3 farklı font tipi vardır. Bunlar; serif, sansserif ve monospacedir.

Varsayılan yazı tipi seçildiğinde ise;

iOS işletim sisteminin default yazı tipi olan: San Francisco

Android işletim sisteminin default yazı tipi olan: Roboto

Özel yazı tipi seçildiğinde ise;

Uygulamanız içerisinde kullanılan yazı tipinin ios ve android ayrımlı olarak girilmesi gereken alanlar açılmaktadır. Buraya girilen yazı tipinin doğruluğundan emin olunuz. Eğer girilen yazı tipi ios ve/veya android tarafından desteklenmezse varsayılan yazı tipi geçerli olacaktır.

Image Added

Gösterilen öğeyi sona taşı eklenen story banner son kullanıcı tarafından tıklandıkta sonra eklenen storyler içerisinde son sıraya geçsin istenir ise “hayır”, eklenen story banner son kullanıcı tarafından tıklandıkta sonra eklenen storyler içerisinde yeri sabit kalsın istenir ise “evet” işaretlenmelidir.


Hikaye Ekle butonuna tıklanması ile birlikte oluşturulacak story banner özelliklerinin ekleneceği alan açılır.

Kaç adet story banner eklenmek isternise o kadar hikaye ekle butonu ile yeni aksiyon yaratılmalıdır.

Başlık story manager aksiyonu ekleyeceğiniz sayfada yer alacak olan story görselinin altındaki story başlığıdır.

Küçük Resim URL’i story-banner içerisinde yer alacak görselin urlinin eklenmesi gereken alandır.

Hedef URL son kullanıcının story-bannera tıklaması ile yönlendirileceği sayfasın url veya deeplinkinin eklenmesi gereken alandır.


(opsiyonel) İzleme Parametresini Ayarla alanı seçilir ve İzleme Değeri alanı doldurulursa, aksiyonun gerçekleştiği an ilgili ziyaretçi adına bir Event oluşturulur. Bu işlem aksiyon yapılan kişilere dönük kural uygulanabilmesini sağlar. 


Note

Kullanıma Dair İpuçları

  • Birden fazla hikaye eklenmesi durumunda sürükle-bırak ile hikaye sıralamasını değiştirebilirsiniz. → Videoda görselli anlatım mevcuttur.

İlk eklenen story-banner sıralama en başta olacaktır. Form içerisinde en üstte görüntülenen hikaye, uygulama içerisinde eklenecek alanda en solda olacaktır.

  • Hikaye ekle şablonu içerisinde sağ üst tarafta yer alan kapatma butonu ile eklenen story-bannerı kaldırabilirsiniz.

  • Birden fazla sayfaya story-banner eklemek istediğinizde eklenmek istenen her sayfa için story manager içerisinden ayrı aksiyonlar oluşturmanız gerekmekte ve aksiyon seçimi sırasında belirlenen uygulanacak sayfa alanından hangi aksiyonun hangi sayfada yer alacağını belirleyebilirsiniz.

Örneğin: uygulama açıldığında ana sayfada görüntülenecek storyleri eklemek için: Target > Target Aksiyonları > Yeni Target Aksiyonu > Mobil Uygulama > Story Manager ile story-bannerlarınızı oluşturabilir,

Uygulamaya giriş yapan kullanıcılarınıza farklı story-bannerlar göstermek için Target > Target Aksiyonları > Yeni Target Aksiyonu > Mobil Uygulama > Story Manager ile story-banner dan giriş yapan kullanıcılarına ayrı story-banner ile aksiyonlar yaratıp, gösterebilirsiniz.

Info

Aksiyon için eklenecek sayfa, zamanlama ve uygulama limitasyonu ve target kuralları kılavuzu için Story Manager sayfasını ziyaret ediniz.