Neden bazı kullanıcılara push bildirimleri gitmiyor?

 

RMC üzerinden mobil push bildirimi gönderdiğinizde, RMC, push servisleri (APNS, FCM, HMS Push Kit) aracılığı ile mobil push bildirimlerinizi o anki token bilgisi aktif olan alıcılarınıza gönderir. Ancak bu tüm push bildirim gönderilerinizin %100 iletileceği anlamına gelmemektedir.

RMC panelden görüntülediğiniz "Tamamlandı" bildirimleri, bildirimi push sunucularına (FCM/APNS/WNS vb.) başarıyla gönderdiğimiz anlamına gelir. Bir bildirim ile ilgili “Deliver” raporunun olması bu bildirimin ilgili mobil cihaza ulaştığı anlamına gelir.

 

iOS, Firebase (veya Huawei) entegrasyonu ve token alma işlemleri doğru yapılmış olmasına rağmen bildirimin mobil cihaza ulaşmamasının olası nedenleri aşağıdaki gibidir:

 

AĞ KONTROLLERİ

AĞ KONTROLLERİ

İnternet Yok

Wifi Bağlantısı

Güvenlik Duvarı veya VPN

Anında iletme bildirimlerini almak için cihazların çevrimiçi olması gerekir.

Push bildirim servisleri (FCM, HMS Push Kit) cihaza ilgili bildirimin bilgilerini gönderirken eğer cihaz kapalıysa, uçak modundaysa veya internet bağlantısı yoksa, doğru bir bağlantı kurulana kadar bildirim görünmeyecektir.

Sunucularının Yaşam Süresi (TTL) Parametresi (varsayılan 3 gündür) ile bağlantı için bekleyeceği zaman aralığını ayarlayabilirsiniz. Bu zaman aralığında internet bağlantısı gelmesi durumunda push mesajı tekrar gönderilir.

Apple, Google, Huawei sunucularıyla bağlantınız kapanmış olabileceğinden, bağlı olduğunuz ağı / WiFi'yi kontrol edin. İnternet bağlantınızı devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirmeyi deneyin. Ayrıca hücresel veriyi kullanarak wifi olmadan deneyin.

Eğer cihazınızda bir Güvenlik Duvarı veya VPN etkinse FCM ve/veya HMS Push Kit sunucularından gelen internet trafiğini engelliyor olabilir. Bu durumda Güvenlik Duvarınızı veya VPN’inizi kapatın ve tekrar deneyin.

 

 

CİHAZ KONTROLLERİ

CİHAZ KONTROLLERİ

Bildirim İzinleri

Düşük Güç Modu

Rahatsız Etme / Odak Modu*

Pil Optimizasyon Kısıtlamaları

Zorla Durdurma

Bildirim Sayısı Limiti

Cihaz Ayarları > Bildirimler > Uygulamanız, push bildirimlerini açıp kapatabilirsiniz.

Cihazınız için push izinlerinin etkinleştirildiğinden emin olunuz.

Cihazda Düşük Güç Modu etkinse ve düşük güce sahipse, bildirimlerin alınabileceği oranı düşürür. Ayarlar > Pil > Düşük Güç Modu'nda etkinleştirilip etkinleştirilmediğini kontrol edin.

Ayarlar > Rahatsız Etme / Odak adımından kapatabilirsiniz. Ancak kullanıcı ayarına bağlı olarak bildirim merkezinde bildirimleri görüntüleyebilirsiniz.

*iOS 15’de bu ayarın ismi Odak olarak değiştirildi.

Bazı mobil cihazlarda uygulamanızın pil optimizasyonuna tabii olması bildirimlerin gösterilmemesine neden olabilir. Ayarlar menüsünden,

  • Güç Tasarruf Modu / Süper Güç Tasarruf Modu diye arattığınızda Güç Tassarruf Modu ve/veya Uygulamaları ve Ana Ekranı Sınırla etkinleştirilmişse bu bildirimlerin ve arka plan işlemlerinin kısıtlanmasına yol açabilir.

  • Pil Optimizasyonu / Arka Plan İşlem Sınırı diye arattığınızda eğer uygulamanız için bu ayarlar etkinleştirilmişse bu, bildirimlerin ve arka plan işlemlerinin kısıtlanmasına neden olabilir.

Eğer uygulamanız zorla durdurulmuş ise bu, bildirimlerin ulaşmasını engelleyebilir (Örneğin, ayarlardan zorla durdur seçeneği ile veya bazı cihazlarda geri tuşuna uzun basarak).

Android cihazlarda her bir uygulamanın bildirim alanında gösterebileceği bildirim sayısıyla ilgili bir sınır vardır. Bu, cihaza ve Android sürümününe göre değişiklik gösterebilir (24, 50 ,100, vs). Bu sınıra ulaşılması, yeni gelen bildirimlerin görüntülenmemesine sebep olabilir.

 

SDK KONTROLLERİ

SDK KONTROLLERİ

Segmentasyon

Ayrı Bir FCM/HMS Servisi Olması

Token’ın Pasif Olması

SDK Sürüm

Bildirimin ulaşmadığı cihazın/kullanıcının bildirim kampanyasının hedef kitlesinde olduğundan emin olun.

Eğer Related Digital servisleri dışında bir yerden daha bildirim alıyorsanız ve bu bildirimler için de aynı bildirim servis sağlayıcılarından birini kullanıyorsanız, bildirim gelmemesi sorunu yaşabilirsiniz. Uygulamanızın AndroidManifest.xml dosyasında aşağıdaki intent filtrelerine sahip tek servis olmasına dikkat ediniz.

Eğer birden çok servise ihtiyacınız varsa AndroidManifest.xml dosyasında kendi servisinizi bu intent filtrelerle tanımlayıp bu servisleri (sınıfları) Related Digital servislerinden extend etmenizi öneririz. Örneğin

yerine

Şeklinde tanımlayabilirsiniz. Daha sonra bildirimin hangi kanal aracılığıyla gönderildiğine karar verip, eğer Related Digital aracılığıyla gönderilmişse super methodunu kullanarak Related Digital servisine yönlendirmelisiniz.

Cihaza ait bildirim servis sağlayıcılarından (Firebase, Huawei) alınan token bir nedenden dolayı pasif hale gelmiş olabilir (Örneğin uygulamayı kaldırma veya uygulama verisini silme). Bundan sonra yapılacak ve bu token’ın/kullanıcının dahil olduğu ilk kampanyada, bu token/kullanıcı için de bildirim servis sağlayıcılarına sorgu gönderilecektir fakat bildirim görünmeyecektir. Bir sonraki kampanyadan itibaren bu pasif hale gelen token için bildirim servis sağlayıcılarına sorgu gönderilmesi engellenecektir.


Tüm bu yukarıda bahsedilen olası nedenlerin dışında Related Digital sunucularından ve bildirim iletim servislerinin (FCM, HMS Push Kit, vs) sunucularından kaynaklı yoğunluklardan dolayı ve/veya Android işletim sisteminin bildirimi gösterme anı ile ilgili belirsizlikten kaynaklı bildirimin ulaşmasında gecikmeler yaşanabilir (Maksimum 15 dakika içinde gelmesi beklenmektedir).

İşletim sistemlerinin yapmış olduğu güncellemeler sonrasında güncellemeleri sonrasında bazı kodlarımız artık kullanım dışı kalabiliyor. Bu tarz durumlarda biz aktif entegrasyonlar etkilenmeden işletim sistemlerinin güncellemelerini kendi SDKlarımız da da hızlıca geliştiriyoruz.

Bu gibi durumlardan etkilenmemek için her zaman SDK’larımızın son sürümlerini kullanmış olduğuuzdan emin olarak push ulaşmama durumunu minimum düzeye indirebilirsiniz.

 

Eğer tüm bu alanları kontrol etmenize rağmen hala push bildirimleri alamıyorsanız, lütfen hesap yöneticiniz ile iletişime geçiniz.

Copyright 2020 Related Digital